Gelisiyorum.com | Blog

Dünyanın İlk Mekansal Yapay Zeka Mastering Çözümü SPATİALAI

Dünyanın İlk Mekansal Yapay Zeka Mastering Çözümü SPATİALAI

2022’de Apple Music, aylık uzamsal ses dinleyicilerinde yüzde 1000’lik bir artış gördü ve kullanıcılarının yüzde 80’i bu özelliği denemişti. Yapay zeka mastering platformu Masterchannel , mekansal ses sistemlerinde kullanılacak sürükleyici müzik konusunda uzmanlaşan yeni bir araç olan SpatialAI’yi piyasaya sürdü.

Masterchannel’e göre SpatialAI, dünyanın ilk uzamsal yapay zeka mastering çözümü olup, uzamsal ses projelerinin oluşturulmasını ve teknik uyumluluğunu kolaylaştırarak onları birkaç dakika içinde dağıtıma hazır hale getiriyor.

Aracı kullanmak için müzik dosyanızı Ses Tanımlama Modeli Yayın Dalga Formatı (ADM BWF) olarak Masterchannel’e yüklersiniz. Daha sonra dosyayı işleyecek ve geleneksel dağıtım için ayrı ayrı optimize edilmiş stereo sürümüyle birlikte akış platformları için optimize edilmiş bir parçayla geri dönecektir.

Lansman, akış platformlarında uzamsal sesin popülaritesinin hızla arttığı bir dönemde gerçekleşti. Apple Music kısa bir süre önce, piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, küresel abonelerinin yüzde 80’inden fazlasının uzamsal sesi benimsediğini ve bunun da 2022’de formatın aylık dinleyici sayısında yüzde 1000’lik bir artışa yol açtığını açıkladı.

Masterchannel CTO’su Simon Hestermann bir basın bülteninde şunları söylüyor: “Sanatçıların, parçaları uzamsal ses formatında sunma konusunda giderek artan bir aciliyet var; oynatma listeleri için formata öncelik veriliyor.” “Ancak şimdiye kadar elit bir teknolojiydi. Yapımcıların buna güvenebilmeleri için pahalı ekipmanlara ve eklentilere ihtiyaçları vardı ve mühendisler ile stüdyolarının iş çekebilmek için sertifikalandırılması gerekiyordu, bu da çoğu kişi için bunu aşırı derecede pahalı ve karmaşık hale getiriyordu.”

“Bu nedenle mekansal sese erişimi demokratikleştirmek için SpatialAI’yi başlattık. Artık Kendin Yap sanatçıları, dinleyicilerin dikkatini çekmek için büyük imzalı sanatçılarla rekabet etme fırsatına sahip. Amacımız her türden sanatçının mekânsal sese geçişini kolaylaştırmaktır.”

Reklam

Daha fazlasını öğrenmek için platform.masterchannel.ai adresini ziyaret ediniz 

Kaynak: www.beatpazari.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!