Gelisiyorum.com | Blog

Kariyer İçin Okunması Gereken Kitaplar

24.11.2023
197
Kariyer İçin Okunması Gereken Kitaplar

İş Hayatı ile İlgili Okunması Gereken Kitaplar Hangileri?

İş hayatında başarıya giden en kestirme yolu keşfetmek ister misiniz? İşvereniniz veya yöneticinizin sizi uyardığı, geliştirmenizi istediği ya da biraz daha çaba sarf etmenizin faydalı olacağı konularda sizleri destekleyecek ve yol gösterecek iş dünyası kitapları ile kendinizi geliştirmenin, farkındalığınızı artırmanın ve hedeflerinize ulaşmanın sırrını çözebilirsiniz.

Oturduğunuz yerden sürekli başkalarının başarılarını izlemek ve terfileri eleştirmektense neden siz de gelişmeye, değişmeye ve yenilenmeye çalışmıyorsunuz? Kariyer için okunması gereken kitaplar ve başarılı insanların önerdiği kitaplarla hayatınızla ilgili doğru çıkarımlar yapmak ve istediğiniz yetkinliğe ulaşmak sizin elinizde… İşte motive edici kitaplar…

İş Dünyası Kitapları – Kendime Ne Katabilirim Diye Düşünenlere…

Sizce bir işte başarılı olmanın sırrı yalnızca istenilen satış hedeflerine ulaşmak veya verilen tüm görevleri tamamlamak mıdır? Görev tanımınızdaki işleri yapıp mesainizi sonlandırmanız ideal bir çalışan olmanız için yeterli midir? Ya da şöyle soralım, sizce başarının temelinde ne vardır? Bu soruya verecek net bir cevabınız yoksa kariyer için okunması gereken kitaplardan destek olarak ilk olarak sizin için başarının neyi ifade ettiğini belirlemelisiniz. Başarı, sürekli olarak gelişmek midir, yeniliklere ayak uydurmak mıdır, sıkı çalışmak ve istikrarı korumak mıdır yoksa iletişimi güçlü tutmak mıdır? Gelin, iş hayatı kitapları ile bu soruların yanıtını birlikte keşfedelim.

İş Dünyası Kitapları: Olumlu Düşünmenin Gücü

Norman Vincent Peale tarafından kaleme alınan bu kitabın ana fikri, kişinin hayatını mutlu, değerli ve enerjik bir şekilde sürdürebilmesidir. Hedeflere ulaşmak için kişisel ve profesyonel ilişkilerin iyileştirilmesi, başarmaya inanma ve en iyisini elde etmek için çok çalışma gibi kavramlar üzerinde durulur. 

Reklam

İş Dünyası Kitapları: Zihniyet – Başarının Yeni Psikolojisi 

Carol S. Dweck tarafından kaleme alınan eserde kişisel yaşamda, iş hayatında ve tüm beklentilerde başarıya ulaşmanın sırrının olumlu düşünmeden kaynaklandığı bilgisi verilir. Yazara göre yeteneklerin doğuştan geldiğine ve sınırlı olduğuna inanan insanların gelişme olasılığı, gelişebileceğine, değişimin sürekli olduğuna inanan insanlarınkinden çok daha fazladır.

İş Dünyası Kitapları: Yalın Startup

Kariyer için okunması gereken kitaplardan biri olan Yalın Startup, Eric Ries tarafından kaleme alınmıştır. Eserde pazara uygun satış fikirleri geliştirmenin, sıradanlıktan kurtulamamanın ve kısıtlı düşünmenin gelişimi engelleyici etkisinden bahsedilir. Yeni bir fikir üreterek kullanıcıların beğenisine sunmak ve girişimde devrim yaratmak, yazara göre çok daha takdir edilesi bir durumdur.

İş Dünyası Kitapları: Peynirimi Kim Kaptı?

İş hayatı ile ilgili okunması gereken kitaplardan biri olan bu eser, Spencer Johnson tarafından kaleme alınmıştır. Peynirin her gün aynı yerde olmasına alışırsanız onu farklı bir yerde gördüğünüzde değişik tepki verirsiniz. İş hayatında da kişiler, işler ve çeşitli unsurlarda değişiklikler ve yenilikler yaşandığında onlara vereceğiniz tepkiler, kim olduğunuzu ve ne kadar başarabildiğinizi gösterir. 

İş Dünyası Kitapları: Yatağını Topla 

Başarılı insanların hayat hikayeleri kitapçılarda sık sık karşımıza çıkar. Ancak bu hikaye, alışılagelmişten biraz daha farklı. Amiral William McRaven tarafından kaleme alınan eser, yine kendisinin Austin Texas Üniversitesindeki açılış konuşması etrafında şekillenmiştir. Kitabın ana düşüncesi olarak küçük başarıların, ilerideki büyük başarıların temeli olduğu kanısı belirlenmiştir. Yazara göre sabah kalkıldığında yatağı toplamak, günün ilk 10 dakikasında bir başarı elde etmek demektir. Bu başarı da günün ilerleyen saatlerine yol gösterecektir.

Kariyer İçin Okunması Gereken Kitapları Başucunuzdan Eksik Etmeyin…

Motive edici kitaplar ve kişisel gelişim kitapları, son dönemlerde çok fazla ilgi görüyor. Ancak iş dünyası kitaplarının çoğu, kişileri gerçek anlamda profesyonel yaşama hazırlamıyor. Bu yüzden yalnızca genelgeçer ifadeler kullanan, gerçek yaşama ve iş hayatındaki zorluklara odaklanmaya iş hayatı kitapları yerine başarılı insanların önerdiği kitaplardan feyz almak, çok daha doğru bir adım olur.

Biz de bu amaçla sizler için iş hayatı ile ilgili okunması gereken kitaplardan ve kişisel gelişiminizi destekleyebileceğiniz en seçkin eserlerden oluşan bir liste hazırladık. Bu kişisel gelişim kitaplarının önce bireysel yaşamınızda daha sonra da kurumsal imajınızda faydalı olmasını dileriz.

Kaynak: sanatakademi.com.tr

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!