Gelisiyorum.com | Blog

Hangi Kişisel Gelişim Eğitimi Size Göre?

25.11.2023
78
Hangi Kişisel Gelişim Eğitimi Size Göre?

Kişisel Gelişim İhtiyacı Duyduğunuz Eğitimler Hangileri?

Yaşarken yetersiz olduğunuz alanların farkına mı varıyorsunuz? Kendinizi geliştirmek için sıklıkla hangi kişisel gelişim eğitimi size göre merak mı ediyorsunuz? Kendinizi fark edip harekete geçme konusunda ne düşünüyorsunuz? Yeteneklerinizin ve eksikliklerinizin farkında olduğunuzda ve hangi kişisel gelişim eğitimini almalıyım diye sorduğunuzda eğitim kurumlarının hangi alanlarda eğitim verdiğini öğrenmelisiniz.

Kendinizi geliştirebilmeniz için bir adım atmaya karar verdiyseniz bunun en iyi yolunun kişisel gelişim eğitimi almak olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kendi kendinize gelişim sağlamak adına katıldığınız etkinlikler veya okuduğunuz kitaplar sonuca yönelik tam bir destek sağlayamayabilirler. Hangi kişisel gelişim eğitimi almanız gerektiği konusundaysa yapmanız gereken biraz fikir sahibi olmak. Çünkü kişisel gelişim konuları arasında birçok seçenek bulunuyor. Size hangi kişisel gelişim kursu hitap ediyorsa ve eksikliklerinizi tamamlıyorsa onu seçmeniz gerekiyor. İşte bu sebeple hangi kişisel gelişim eğitimi size göre, kendinizi değerlendirerek karar verebilirsiniz. 

Kişisel Gelişim Eğitimleri Arasında Neler Var? – Kişisel Gelişim Konuları

Hangi kişisel gelişim eğitimi size göre, bilmiyorsanız kişisel gelişim konuları arasından hangisinin size hitap ettiğini öğrenebilmek için öncelikle kendi eksikliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Sonra zaten birçok çeşide sahip kişisel gelişim kursu arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Birçok eğitim kurumunun verdiği kişisel gelişim eğitimleri sizin de eksikliklerinizi tamamlayabilir, hayattaki adımlarınızı daha emin adımlarla atmanızı sağlayabilir. Kişisel gelişim hangi alanları kapsar, hangi kişisel gelişim eğitimini almalıyım diyorsanız şu kişisel gelişim kursu programlarının arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Diksiyon Kursu
  • Etkili İletişim ve İmaj Kursu
  • Beden Dili Kursu
  • Zaman Yönetimi Eğitimi 
  • Ses ve Nefes Kursu
  • Telefonda İletişim Teknikleri
  • Halkla İlişkiler Eğitimi
  • İş Yerinde Görgü ve Etik Kuralları Eğitimi
  • Temel Yöneticilik Eğitimi
  • Drama ile Liderlik Eğitimi 
  • Liderlikte Hitabet

Hangi kişisel gelişim eğitimi size göre bir karar vermek için öncelikle bu eğitimlerin ne işe yaradıklarını araştırmalısınız, kendi eksikliklerinizi gözlemlemelisiniz ve hangi kişisel gelişim kursu sizin için etkili olacak kararınızı vermelisiniz. Örneğin yönetici pozisyonunda çalışmaya başlayacaksanız ve yöneticilik konusunda eksiklikleriniz varsa kesinlikle temel yöneticilik eğitimi ya da drama ile liderlik eğitimi derslerinden yararlanmalısınız. Böylece liderlik yetenekleriniz gelişebilir. Satışla alakalı bir mesleğiniz varsa etkili iletişim ve imaj kursu ile doğru bir duruş sergilemeniz mümkün, beden dili kursu ve telefonda iletişim teknikleri yararlı olacaktır.

Hangi Kişisel Gelişim Eğitimi Alınmalı?

Eksikliklerinizin ya da zayıf noktalarınızın farkındaysanız sizi geliştirecek eğitimleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak öncesinde kişisel gelişim kursu programları arasından kişiliğinize katkısı olacak eğitimler mi tercih ediyorsunuz yoksa iş yaşamınızdaki eksikliklerinizi gidererek özgüveninizi geliştirecek bir eğitim mi, buna karar vermelisiniz.

Hangi kişisel gelişim eğitimi size göre bilirseniz tercihiniz de kolay olacaktır. Bunun için ne konularda zayıf olduğunuzu bilmelisiniz. Çok iyi yapabildiğiniz bir alanda kişisel gelişim eğitimi almanıza hiç gerek yok. Örneğin diksiyonunuz çok iyiyse diksiyon kursu size hiçbir anlamda katkı sağlamayacaktır.

Reklam

Kişisel Gelişim Eğitimi Almak İstediğiniz Kuruma Dikkat Edin!

Çok sayıda yasal olmayan eğitim kurumu bulunuyor. Kişisel gelişim eğitimi almak için güvenilir kurumları tercih etmeniz, alacağınız kişisel gelişim eğitiminin etkileri konusunda önemlidir. Bunun için MEB ruhsatlı kurumların eğitim verebileceğini bilmeli, bu kurumlar dışındakilerin yasal olmadıklarını aklınızda tutmalısınız. 

Yasal bir eğitim veren, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasitede ve kişisel gelişim konuları arasında en önemlileri için eğitim veren bir kurum arıyorsanız eğitimlerimizi inceleyebilir, profesyonel eğitmenlerden eğitim talep edebilirsiniz.  

Kaynak: akademisanat.com.tr

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Gelisiyorum.com | Görsel Eğitim Akademisi!